Over ons

Meer weten over Plaisier BV en wie wij zijn?

Dit is Plaisier BV

Plaisier BV – toen nog Plaisier Herbruikbare Materialen – is opgericht in 1954. Het bedrijf is begonnen als een handelsonderneming in gebruikte- en herbruikbare materialen zoals pijpen, buizen en balken. Toen het bedrijf aan het eind van de jaren ‘50 de vraag kreeg of ze ook draglineschotten konden maken ten behoeve van de bouw van de Deltawerken, werd de overgang van herbruikbare materialen tot het produceren van draglineschotten langzaam in gang gezet

Historie

Het oorspronkelijke idee was om schotten te maken van smalle balkjes van staal, die in de breedte aan elkaar vastgemaakt zouden worden. Er werd toen echter al snel geconstateerd dat er op die manier veel materiaal verloren zou gaan. Door de balken juist in de lengte aan elkaar te monteren, ontstonden er veel sterkere schotten. Daarmee was het ontwerp van de huidige draglineschotten zoals we die nu kennen geboren.

In 1961 is Plaisier BV officieel begonnen met het produceren van draglineschotten. De eerste schotten werden gemaakt van gebruikte balken. Toen de vraag toenam, werd er Europees vurenhout ingekocht om gloednieuwe schotten  te maken. Eind jaren ‘70 is Plaisier BV volledig overgestapt op het produceren van draglineschotten en werd er afstand genomen van de in- en verkoop van herbruikbare materialen.

Naast de productie en verkoop van draglineschotten werden er ook stalen rijplaten ingekocht. Plaisier BV kon in die tijd rijplaten van 6 meter bij 1,70 meter leveren. Deze platen werden gemaakt door een 12 meter lange plaat te halveren. Dit waren één van de eerste grote rijplaten die in Nederland beschikbaar kwamen. Tot die tijd werden er voornamelijk rijplaten van 5 meter bij 1 meter gebruikt. De komst van deze grotere rijplaten was dus absoluut revolutionair te noemen. Plaisier BV is door de jaren heen niet gestopt met het bieden van innovatieve oplossingen voor de grond-, weg- en waterbouw en de petrochemische industrie. Op dit moment kunnen we rijplaten leveren tot 3,40 breed. Deze rijplaten zijn groot genoeg voor een vrachtwagen om eroverheen te kunnen rijden. Het leggen van een dubbel spoor is dus voorgoed verleden tijd.

Ook op het gebied van draglineschotten is Plaisier BV zeker niet stil blijven staan. In 2000 zijn we volledig overgegaan op de verhuur van schotten en gestopt met de productie. Zo kunnen we als een van de weinige leveranciers uitzonderlijk lange draglineschotten leveren van wel 12 meter lang. Deze schotten zijn geschikt voor de meest zware werkzaamheden en grote overbruggingen.

Plaisier BV is van oorsprong een echt familiebedrijf, meerdere generaties werken samen aan het succes van het bedrijf. Door de jaren heen heeft Plaisier BV een enorme groei doorgemaakt. Waarbij de core business eerst bestond uit de in- en verkoop van herbruikbare materialen ligt de focus nu volledig op het verhuren van rijplaten en draglineschotten.

Meer weten?

Vraag vrijblijvend een passende offerte aan.