Rijplaat staal

Een rijplaat van staal is geschikt voor een groot aantal toepassingen. U ziet ze vaak terug bij tuinrenovaties, verbouwingen, (nieuw)bouwprojecten, wegwerkzaamheden en op evenemententerreinen. Niet voor niets hebben wij daarom een grote voorraad stalen rijplaten beschikbaar voor verhuur. Hierdoor kunnen wij vrijwel altijd en snel leveren. Meer weten over de beschikbare maten en onze gunstige huurtarieven en -voorwaarden? Lees verder.

Voorkom problemen

Belasting door zwaar materieel of intensieve betreding kan de ondergrond ernstige schade toebrengen. Een aangetaste ondergrond op zijn beurt kan ervoor zorgen dat een terrein moeilijk begaanbaar wordt. Water dat niet goed wegloopt, diepe kuilen, zachte ondergrond kunnen leiden tot problemen. Door het gebruik van rijplaten kunnen dergelijke problemen eenvoudig voorkomen worden.

Bescherming van ondergrond

Hoeveel en welke rijplaten nodig zijn om goede bescherming te bieden hangt af van een aantal factoren. Ten eerste speelt de ondergrond zelf een rol hierin. Hoe kwetsbaarder de ondergrond, hoe beter de bescherming. Ook de mate van belasting is bepalend. Is er sprake van langdurig of zware belasting dan vraagt dit om betere bescherming dan bij kortdurende en matige belasting.

Rijplaat: staal of kunststof

Een rijplaat van staal biedt over het algemeen een betere bescherming dan de kunststof variant. Doordat dit materiaal steviger en stugger is zijn rijplaten van staal beter in staat te zorgen voor een goede drukverdeling. Betere drukverdeling betekent minder belasting op 1 punt waardoor er dus minder kans is op ernstige beschadiging van de ondergrond. Stalen rijplaten zijn wel vele malen zwaarder dan de kunststof rijplaten. Hierdoor is een rijplaat van staal minder gemakkelijk te vervoeren en uit te leggen of te verplaatsen.

rijplaat staal

Diverse afmetingen

In ons aanbod voor de verhuur vindt u stalen rijplaten in diverse afmetingen. De breedte van een stalen rijplaat varieert van 1000mm tot 3400mm. Qua lengte heeft u de keuze uit 3, 5 en 6 meter. Over het algemeen geldt dat lange lengtes beter geschikt zijn voor grotere projecten omdat deze beter bestand zijn tegen zware belasting en hiermee grotere afstanden overbrugd kunnen worden. Rijplaten van kleiner formaat zijn daarentegen weer gemakkelijker te vervoeren en te verleggen. Ook onze kunststof rijplaten zijn in verschillende afmetingen verkrijgbaar. Hierbij heeft u de keuze uit 3, 4 en 6 meter lengte. Voor een compleet overzicht van de beschikbare afmetingen én onze voordelige huurtarieven zie ons tarievenoverzicht.

Service bij Plaisier

Bij Plaisier vinden we goede service heel belangrijk. Daarom hebben wij niet alleen een grote voorraad rijplaten voor de verhuur beschikbaar, waardoor wij snel kunnen leveren en vrijwel altijd aan de vraag kunnen voldoen. Ook bieden wij de mogelijkheid het transport van de rijplaten voor u te verzorgen. In de meeste gevallen betekent dit dat wij de rijplaten al binnen 24 uur bij u op locatie kunnen afleveren of ophalen. Komt u voor een (logistieke) uitdaging te staan dan denken wij graag met u mee over een passende oplossing. Ook wanneer u wel wat hulp kunt gebruiken bij het bepalen van de best geschikte ondergrond en het aantal benodigde rijplaten staan wij voor u klaar. Ervaar het zelf. Neem vandaag nog contact met ons op.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.